SARAJEVO

Danas počinje 6. sajam “Knjige u nišama“: Knjige nisu skupe, ali vrijede kao zlato

Nova ostvarenja predstavit će Ejup Ganić, Svetislav Basara, Tijana Rakočević, Razija Omanović, Snježana Banović i drugi

Sajam traje do 16. decembra. Društvene mreže

12.12.2023

Šesto izdanje Sajma izdavača/nakladnika Bosne i Hercegovine “Knjige u nišama“ (KUN) počinje danas u Bosanskom kulturnom centru (BKC) i trajat će do 16. decembra.

 Zanimljiv program

Osim kupovine novih izdanja knjiga najrazličitijih žanrova koje će biti u ponudi po pristupačnim cijenama, tokom sajma, koji se ove godine održava pod sloganom „Knjige nisu skupe, ali vrijede kao zlato“, publici će biti ponuđen vrlo sadržajan i zanimljiv program, koji uključuje promocije knjiga i projekata, razgovore s književnicima, projekciju filma „Praznik praznine“, nastup benda „Still Crazy“, koji će izvoditi pjesme čuvenog kantautora i laureata prestižne Nobelove nagrade za književnost Boba Dilana (Dylan)...

Posjetioci će, u okviru programa „Jutro s autorom“, imati priliku prisustvovati razgovorima s domaćim i regionalnim književnicima, a ovogodišnji gosti će biti Maja Ombašić, Andrej Nikolaidis, Irena Šentevska, Maša Tomanović, Slobodan Ivanović i Edin Kukavica.

"Večer s autorom"

U okviru programa „Večer s autorom“, nova ostvarenja predstavit će Ejup Ganić, Svetislav Basara, Tijana Rakočević, Razija Omanović, Marija Ratković, Andrea Lešić, Ahmed Burić i Snježana Banović.

Šest mladih bosanskohercegovačkih autora Azemina Krehić, Amela Mustafić, Ermina Ribić, Edin Rikalo, Emina Đelilović-Kevrić, Luka Bošković predstavit će se kroz razgovore o književnosti, te kroz čitanje poezije i kratke proze. S njima će, u okviru posebnog programa naziva „Književni korner”, razgovarati Goran Vrhunc i Elvis Ljajić.

Nema alternative

- Uprkos tehnološko-digitalnoj revoluciji koja je promijenila svijet, knjiga i kultura njenog čitanja nemaju alternative. Ovim želimo i da pokažemo domaćim izdavačima i autorima da su vrata JU BKC KS uvijek otvorena za njih, kao i za publiku koja voli i poštuje knjigu - kaže direktor BKC-a Jasmin Duraković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.