SARAJEVO

"Orašar" u BKC-u: Baletni spektakl oduševio publiku

Sarajevska publika i sutra će, 21. decembra uživati u vrhunskom umijeću ukrajinskog baletnog ansambla Ukrainian Classical Ballet

Sa večerašnjeg baleta. Avaz

L. K. P.

20.12.2023

Najpoznatija i najprodavanija baletna predstava u svijetu "Orašar", u izvedbi ukrajinskih baletnih prvaka odigrana je večeras u prostoru Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu.

Uz to, jedinstvena scenografska i rediteljska rješenja, raskošne dekoracije, impozantni kostimi i uzbudljive video-projekcije dodatni su razlog ogromne popularnosti ove izvedbe baleta "Orašar" koja je u rekordnom roku u Sarajevu rasprodana u dva termina 20. i 21. decembra.

Sarajevska publika i sutra će, 21. decembra uživati u vrhunskom umijeću ukrajinskog baletnog ansambla Ukrainian Classical Ballet, uz vječne skladbe Petra Iljiča Čajkovskog i koreografiju Valerija Petroviča Kovtuna.

Veličanstvena baletna izvedba bajke koja je postala simbol najveselijeg razdoblja godine, onog novogodišnjeg, uz poruku ljubavi, zajedništva i porodičnih vrijednosti, svakog decembra oduševi sve generacije publike.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.