SARAJEVO

Najava predstave "Malograđanska svadba": Premijera sutra

Ne volim govoriti o predstavi, dođite i pogledajte, poručio je Mađeli

Najava predstave. Avaz

Z. K.

21.3.2024

U Kamernom teatru 55 u Sarajevu održana je press konferencija povodom sutrašnje premijere predstave "Malograđanska svadba" u režiji Paola Mađelija.

Dobili pozive

- Nema potrebe da naglašavam koliko mi je važno Sarajevo. Kao mlad sam dolazio na MESS, i to kažem od srca. Sarajevo je za mene jedan od najznačajnijih gradova. Ovi glumci sa kojima sam radio su dio moje intelektualne porodice. Ne volim govoriti o predstavi, dođite i pogledajte - poručio je Mađeli.

Kako je istakao direktor Kamernog teatra 55 Senad Alihodžić predstava još nije premijerno izvedena, a već je dobila pozive na respektabilne festivale, a direktor MESS-a Nihad Kreševljaković je dodao da je zadovoljstvo što su sarađivali kao koproducenti na ovoj predstavi.

Željka Udovičić Pleština je istakla da je u predstavi do izražaja došao glumački ansambl, a autorica muzike Ivana Mazurkijević se zahvalila na saradnji cijeloj ekipi i poručila da će njen suprug Damir Martinović Mrle, sa kojim je komponovala muziku, stići na premijeru.

Imaju kvalitet

Glumac Ermin Bravo istakao je da predstava istražuje svakodnevna nasilja te da imaju kvalitetnu predstavu koja propituje, preispituje, ali je i zabavna.

Dina Mušanović glumica je dodala da se raduje premijeri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.