PROMOCIJA POMIRENJA

Kamerni teatar 55 - Predstava 'Djelidba' na putovanju kroz BiH

Projekt traje od marta 2024. do marta 2025. godine,

Kamerni teatar 55. Fena

FENA

18.4.2024

Predstava „Djelidba“ Kamernog teatra 55, pod pokroviteljstvom švicarske ambasade, 17. aprila gostovala je u Derventi, gdje je domaćin bio Centar za kulturu Derventa i Udruženje žena Derventa.

Ansambl Kamernog teatra 55, sa predstavom “Djelidba” večeras je u Šamcu, na Festivalu "Milica".

Festival "Milica" predstavlja važan kulturni događaj regije, te se već tradicionalno održava u čast pionirke pozorišne i filmske kostimografije na našim prostorima, Milice Babić Andrić, supruge nobelovca Ive Andrića, saopćeno je iz Kamernog teatra 55.

Gostovanje predstave „Djelidba „ u bh gradovima je projekt osmišljen s ciljem promoviranja temeljnih vrijednosti društva i zajedništva, posvećen je miru, pomirenju, jedinstvu i multikulturalnosti na prostorima Bosne i Hercegovine.

Projekt traje od marta 2024. do marta 2025. godine, a njegova realizacija obuhvatat će 12 gostovanja predstave "Djelidba“, autora Skendera Kulenovića, u režiji Aleša Kurta, u manjim mjestima i gradovima širom Bosne i Hercegovine.

Cilj projekta "Djelidba po BiH" je promicanje pomirenja na prostorima Bosne i Hercegovine, te poticanje razumijevanja, suživota i zajedništva među različitim etničkim skupinama. Kamerni Teatar 55 prepoznaje važnost umjetnosti u procesu pomirenja i jedinstva te će kroz ovaj projekt aktivno poticati dijalog i razumijevanje među građanima cijele države, saopćeno je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.