DVORANA BANSKOG DVORA

Miljenko Jergović u Banjoj Luci otvorio 7. regionalni Festival književnosti "Imperativ"

Cilj radionice je da mladim pjesnicima skratimo put do nalaženja vlastitog glasa – kaže Karanović

“Imperativ”. Fena

FENA

30.5.2024

Razgovorom s književnikom Miljenkom Jergovićem, večeras je u Banjoj Luci otvoren 7. regionalni festival književnosti “Imperativ”.

Književnik Jergović predstavio se ljubiteljima pisane riječi s najnovijim knjigom "Rat", a pred banjalučkom publikom čitao je pojedine dijelove.

U organizaciji Udruženja za promociju i popularizaciju književnosti "Imperativ“, Festival traje do ponedjeljka, 3. juna, a okupio je više od 40 književnika, izdavača, kritičara, prevodilaca i novinara iz regije.

Kroz programe "Razgovor s piscem“, predstaviće se književnici Srđan Valjarević, Lidija Dimkovska, Maja Iskra, Dragana Mladenović, Lidija Deduš, Drago Glamuzina, Ivana Ergić, Bojan Krivokapić, Filip Grujića, Zoran Ferić, Jagna Pogačnik i Vladimir Tabašević.

Takođe, predviđena je radionica pisanja poezije koju će voditi književnik i urednik izdavačke kuće „Enklava“ Zvonko Karanović.

- Cilj radionice je da mladim pjesnicima skratimo put do nalaženja vlastitog glasa – kaže Karanović.

Publika će imati priliku i da pogleda dugometražni dokumentarni film o Dušku Trifunoviću "Život je maskenbal“, a nakon projekcije, predviđene za subotu, 1. juna u 17 sati, s publikom će razgovarati autori filma, scenarist Saša Berendika i reditelj Branko Lazić.

Film "Smrt djevojčice sa žigicama“ koji je nastao prema istoimenoj knjizi Zorana Ferića biće prikazan posljednjeg dana, 3. juna.

Kaku su naveli organizatori, u koncertnoj dvorani Banskog dvora tokom pet festivalskih dana biće održan Sajam knjige na kojem će se predstaviti 12 izdavačkih kuća. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.