KOLUMNE

Poklon rodnom gradu

Arnautović: Pozitivna inicijativa

Piše: K. K.

25.7.2017

Najmlađi stanovnici radničkog naselja Kalibunar u Travniku narednih dana dobit će novo igralište. Ovo igralište osmislio je Travničanin Tarik Arnatuović, koji u Kopenhagenu gradi uspješnu dizajnersku karijeru.

Iako je u Dansku otišao 1995. godine, nije zaboravio svoju državu BiH i svoj rodni Travnik. Skoro svake godine posjećuje Travnik, a dio svog znanja i umijeće nastoji pokloniti svom gradu i svojim sugrađanima.

Prilikom dolaska u Travnik predstavio je i svoja idejna rješenja za uređenje određenih dijelova grada, kao što je zona oko Gimnazije s mostovima. Prepoznavši pozitivne inicijative u Travniku koje rade pojedina udruženja građana, odlučio je u naselju Kalibunar sagraditi igralište od prirodnih materijala. Nije potrebno posebno napominjati da je riječ o vlastitoj kreaciji.

Tarik Arnatuović rođen je 20. aprila 1984. godine u Travniku. Iz BiH s porodicom 1995. odlazi u Dansku, gdje završava deset razreda osnovne škole. Nakon toga završava škole za tehničkog dizajnera, a potom  i multimedijalnog dizajnera. Uslijedilo je školovanje na akademiji. Radi kao art-direktor za digitalne medije u jednoj agenciji u Danskoj.





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.