KOLUMNE

Važna poruka o ratu u BiH

Hardi: Izborio se za mjesto u svjetskoj kinematografiji

E. S.

28.7.2017

Vijest da će proslavljeni filmski glumac Tom Hardi (Hardy) producirati i snimati film „My War Gone By, I Miss It“, koji govori o ratu u Bosni i Hercegovini, s razlogom je odjeknula u medijima poput bombe. Iako je od stravičnih ratnih dešavanja u BiH prošlo više od dvije decenije, važno je ne dozvoliti da ona padnu u zaborav, neophodno je govoriti o onome što se u našoj zemlji dešavalo od 1992. do 1995. godine.

Shvatio je to i prepoznao i ovaj holivudski velikan koji je poručio da je film „My War Gone By, I Miss It“ brutalna i osjetljiva priča koja se bavi i zavisnošću i iskustvom rata.

- Priča me pogodila i riječima i iskustvima i mislim da prenosi važan glas i važnu poruku - poručio je Hardi o filmu zasnovanom na istoimenoj knjizi iz 1999. godine, koju je napisao engleski novinar i ratni dopisnik Entoni Lojd (Anthony Loyd).

Tom Hardi jedan je od najpoznatijih britanskih glumaca, koji se sjajnim glumačkim umijećem uspio izdvojiti i dobiti svoje mjesto u svjetskoj kinematografiji. Rođen je 15. septembra 1977. godine u predgrađu Londona kao sin jedinac u porodici Hardi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.