KOLUMNE

Bosanka osvaja Holivud

Piše: E. B.

29.7.2017

Zani Marjanović još prije šest godina ponuđena je uloga Edit Štajn (Edith Stein) u filmu “A Rose in Winter”, za koji režiju potpisuje poznati Amerikanac Džoš Sinkler (Josh Sinclair). Tako je ova Sarajka ponovo krenula ka Holivudu, i na setu se našla sa značajnim svjetskim zvijezdama, poput Franka Nera (Franco), Kristijana Kuka (Christian Cooke)...

Naša glumica nije samo pred kamerama dobila priliku raditi sa slavnim umjetnicima. Svakako su vrijedni spomena legendarni Enio Morikone (Ennio Morricone), koji je radio muziku za film, te Vitorio Storaro (Vittorio), jedan od najvećih majstora filmske fotografije na svijetu.

Ona se prvi put istakla kada ju je Anđelina Đoli (Angelina Jolie) angažirala na svom ostvarenju „U zemlji krvi i meda“, a ovim uspjehom Marjanović je još jednom pokazala da profesionalno radi svoj posao.

Zana Marjanović rođena je 31. maja 1983. godine u Sarajevu, gdje je diplomirala na Akademiji scenskih umjetnosti. Stalni je član Kamernog teatra 55. Osnovala je Magacin Kabare, čija je predsjednica.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.