KOLUMNE

Oborio rekord pulske Arene

Merlin: U pulskoj Areni dočekan i ispraćen ovacijama

Piše: E. B.

30.7.2017

Najveća muzička zvijezda Balkana Dino Merlin preksinoć je oborio još jedan rekord. Ovog puta riječ je o prestižnoj pulskoj Areni, a neki mediji u susjednoj Hrvatskoj ističu da je njegov koncert ušao u historiju.

Do sada najposjećeniji koncert u Areni ispraćen je horskim pjevanjem publike, a, kako je i sam Čarobnjak kazao, ovim nastupom srušio je vlastite granice i postavio nove standarde za buduće spektakle.

- Ovu noć pamtit ću dok sam živ. Srce će mi eksplodirati od tolike ljubavi koju ste mi večeras pružili. Ostvario sam sve svoje snove - poručio je u petak navečer Dino Merlin publici koja ga je dočekala i ispratila ovacijama.

Edin Dervišhalidović alias Dino Merlin rođen je 12. septembra 1962. godine u Sarajevu. U svojoj karijeri dužoj od 30 godina snimio je veliki broj pjesama koje su postali hitovi i evergrini, a oborio je mnoge muzičke rekorde pa je tako jedini izvođač u historiji koji je uspio četiri puta dupke napuniti najveći stadion u BiH - sarajevsko Koševo.

Trijumfirao je, također, u beogradskoj i zagrebačkoj areni i svim drugim dvoranama bivše Jugoslavije te održao bezbroj spektakularnih koncerata u Evropi i svijetu. U sretnom je i dugogodišnjem braku s Amelim, s kojom ima kćerku Naidu i sina Hamzu.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.