KOLUMNE

Preplaćena zvijezda

Nejmar: Seli se u Grad svjetlosti

A. Dr.

4.8.2017

Sapunica u vezi s transferom brazilske fudbalske zvijezde Nejmara (Neymar, 26 godina) je konačno završena. Nejmar je za nevjerovatna 222 miliona eura Španiju zamijenio Francuskom, u Barceloni se pozdravio sa dojučerašnjim suigračima, a u Pari Sen Žermenu ga s nestrpljenjem očekuju.

Uprava pariskog kluba namjerava zvanično predstavljanje upriličiti u blizini Ajfelovog tornja  i napraviti spektakl kao kad je Šveđanin Zlatan Ibrahimović u julu 2012. potpisao za PSG.

Istina, bilo je zastoja u realizaciji Nejmarovog transfera, jer je rukovodstvo španske Primere blokiralo prelazak zato što je narušen finansijski fer-plej. Ipak, natezanja na relaciji Primera – Nejmar i PSG su kratko trajala, tek nekoliko sati. Brazilac je majstor fudbala, ali i preplaćena zvijezda.

Nejmar je za sada daleko od tri najbolja brazilska fudbalera u posljednjih dvadesetak godina, Ronalda, Rivalda i Ronaldinja (Ronaldinha), koji su s „Kariokama“ bili prvaci svijeta i Južne Amerike. Nejmar je ušao u historiju s najvećim transferom u fudbalu , ali još nije junak Brazila.


   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.