Ferguson: Vrijedna pomoć

Ličnost dana Edvard Ferguson

Ulaganje u mlade

Autor: K. Ke.
12.08.2017 08:07
A
A
A

Ujedinjeno Kraljevstvo oduvijek je bilo na strani BiH. Svoju podršku dokazali su nebrojeno puta, i to ne samo kroz politiku već i finansijski, kulturno i privredno. Najnoviji primjer njihove podrške je ulaganje u mlade kroz obrazovanje.

Britanski ambasador u BiH Edvard Ferguson (Edward) u svom najnovijem blogu pozvao je studente iz BiH da svoje školovanje nastave u Ujedinjenom Kraljevstvu, i to besplatno!

Osim što je povećan broj studenata koji mogu iz naše države otići i studirati na najprestižnijim univerzitetima na svijetu, najvažnija poruka Fergusona je da cilj ovog programa nije krađa „mlade pameti“, već njihovo jačanje da bi bolje služili svojoj domovini.

Upravo je to najbolja i najvrednija pomoć koju jedna zemlja može dobiti. Školovanje mladih na najboljim univerzitetima koji će preuzeti kormila svih sfera u državi i kao takvi biti nova pokretačka snaga koja će ovu zemlju snažno pogurati naprijed.

Ferguson je ambasador u BiH od avgusta 2014. godine. Prije toga je radio u ministarstvu odbrane Velike Britanije, gdje je bio angažiran na raznim poslovima. Oženjen je i ima troje djece.