LIČNOST DANA | Bajazitov i Bakirov strujni udar

Avaz.ba
26.08.2017 14:27
A
A
A

Ekonomski ubistvena politika SDP-a, a nakon toga ponovljena SDA, ekonomski je uništila najvažniju kompaniju u BiH. Višedecenijsko vladanje SDA elektroprivrednim resursima BiH i zapošljavanje više hiljada stranačkih aktivista u njoj, došli su na naplatu građanima!

Najnovija vijest naše novine da slijedi poskupljenje struje, uzdrmala je građane ali i rukovodstvo SDA sa Izetbegovićem na čelu.

Strah od opravdanog revolta naroda, pokazuje se i traženjem krivca za nastalo stanje u svakome, osim sebi. Treba napomenuti da Elektroprivredom BiH, nakon SDP-ovog direktora Elvedina Grabovice, sada upravlja tuzlanski nesposobni kadar Bajazit Jašarević.

Umjesto da se oslobodi tehnološkog viška, skreše troškove i pogrešno trošenje novaca, ništa se nije uradilo. Grabovičino grabežljivo otimanje novaca kroz sumnjive prodaje viškova struje, nepotrebne nabavke višemilionski vrijednog namještaja, tendersko nabavljanje svega i svačega, te nevjerovatno trošenje novca na zbrinjavanje mnogobrojnih stranačkih kadrova doveli su do toga da je nekada najuspješnija kompanija počela da bilježi gubitke.

Prilikom pravljenja koalcije SDA-SBB, čelnici SBB-a su upozorili da će Elektroprivreda biti urušena ako se negativni trendovi nastave. Radi pune istine, slično je upozoravao i aktuelni federalni premijer Fadil Novalić, ali to nije ušlo u uši pretencioznog Bakira Izetbegovića.

Nesposobni predsjednik SDA i nekadašnji nesposobni direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, nije htio da smijeni još nesposobnijeg Bajazita Jašarevića.

Čelništvo nad Upravom najvažnije privredne institucije je ostavljeno indolentnom i nikada realiziranom menadžeru, koji nije mogao sa takvim ponašanjem nadoknaditi višedecenijske štete i strateške greške SDA-ovih i SDP-ovih menadžera.

Nakon najnovijeg poskupljenja, kada već to ne želi odavno da uradi Izetbegović, najbolje bi bilo da Jašarević svoje mjesto prepusti nekom sposobnijem, agilnijem, i boljem poznavaocu struke.

Jašarević je, inače, bio član Glavnog odbora i  Predsjedništva SDA.