KOLUMNE

Bajazitov i Bakirov strujni udar

Jašarević: Najbolje bi bilo da mjesto prepusti nekom sposobnijem

Piše: R. I.

27.8.2017

Ekonomski ubistvena politika SDP-a, a nakon toga ponovljena SDA, ekonomski je uništila najvažniju kompaniju u BiH. Višedecenijsko vladanje SDA elektroprivrednim resursima BiH i zapošljavanje više hiljada stranačkih aktivista u njoj, došli su na naplatu građanima! Najnovija vijest naše novine da slijedi poskupljenje struje, uzdrmala je građane, ali i rukovodstvo SDA, s Izetbegovićem na čelu.  

Strah od opravdanog revolta naroda pokazuje se i traženjem krivca za nastalo stanje u svakome, osim sebi. Treba napomenuti da „Elektroprivredom BiH“, nakon SDP-ovog direktora Elvedina Grabovice, sada upravlja tuzlanski nesposobni kadar Bajazit Jašarević. Umjesto da se oslobodi tehnološkog viška, skreše troškove i pogrešno trošenje novaca, ništa se nije uradilo.

Grabovičino grabežljivo otimanje novaca kroz sumnjive prodaje viškova struje, nepotrebne nabavke višemilionski vrijednog namještaja, tendersko nabavljanje svega i svačega te nevjerovatno trošenje novca na zbrinjavanje brojnih stranačkih kadrova doveli su do toga da je nekad najuspješnija kompanija počela bilježiti gubitke.

Prilikom pravljenja koalicije SDA-SBB, čelnici SBB-a upozorili su da će „Elektroprivreda“ biti urušena ako se negativni trendovi nastave. Radi pune istine, slično je upozoravao i aktuelni federalni premijer Fadil Novalić, ali to nije ušlo u uši pretencioznog Bakira Izetbegovića. Nesposobni predsjednik SDA i nekadašnji nesposobni direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, nije htio da smijeni još nesposobnijeg Bajazita Jašarevića.

Čelništvo na čelu najvažnije privredne institucije ostavljeno je indolentnom i nikad realiziranom menadžeru, koji nije mogao s takvim ponašanjem nadoknaditi višedecenijske štete i strateške greške SDA-ovih i SDP-ovih menadžera.

Nakon najnovijeg poskupljenja, kada već to ne želi odavno da uradi Izetbegović, najbolje bi bilo da Jašarević svoje mjesto prepusti nekome sposobnijem, agilnijem i boljem poznavaocu struke. Jašarević je, inače, bio član Glavnog odbora i Predsjedništva SDA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.