Humić: U "Indexu" nema neosiguranog radnika i loše plaće

Fahir Humić

Od zanatlije do biznismena

Autor: N. K.
05.09.2017 07:01
A
A
A

Naša zemlja ima višedecenijsku tradiciju u metaloprerađivačkom sektoru, koji je uvijek bio nosilac privrednog razvoja. Fahir Humić počeo je raditi u zanatskoj radnji za preradu metala „Index“ u Gračanici, a sada je vlasnik i generalni direktor istoimene kompanije, koja niže međunarodne uspjehe i konstantno se širi.

Najveći uspjeh postigao je 2015. probojem na tržište Evropske unije, posebno Švedske, Danske, Austrije i Njemačke, a iz godine u godinu bilježi rast prometa.

U njegovoj kompaniji nema neosiguranog radnika i loše plaće, studentima mašinstva i srednjoškolcima nudi stipendije, uz uvjet da u njegovoj kompaniji odrade praksu. Tako dolazi do dobrih radnika.

Poznat je među poslovnim ljudima kao menadžer koji u svemu želi biti najbolji, lokalni političari dovode ambasadore i privredne delegacije iz raznih zemlja u njegovu kompaniju i pokazuju je kao primjer uspješnog biznisa.

Humić je počeo gradnju dvije nove proizvodne hale u Gračanice u vrijednosti od 20 miliona maraka. Njegova kompanija trenutno zapošljava 150, a nedostaje joj još 50 radnika.