KOLUMNE

Maksimalna posvećenost poslu

Nermina Hadžigrahić

Hadžigrahić: Visoki moralni i stručni kvaliteti

A. H.

16.9.2017

Odlukom Senata Univerziteta u Tuzli jučer je i zvanično potvrđen izbor prof. dr. Nermine Hadžigrahić na mjesto rektora ove visokoškolske institucije.    

Članovi Senata, očito, nisu imali dilemu prilikom donošenja svoje odluke, jer se, osim referenci predviđenih zakonom i Statutom Univerziteta koje su potrebne za izbor na ovu poziciju, radi i o osobi visokih moralnih i stručnih kvaliteta, poznatoj po maksimalnoj posvećenosti poslu koji obavlja.

Stoga ne treba sumnjati da će rektorica Hadžigrahić dati sve od sebe da Univerzitet u Tuzli postane institucija čija će se vrijednost mjeriti znanjem koje nudi, a ne pokroviteljstvom i utjecajem političkih mecena koje su u posljednjih dvadesetak godina uspjele obezvrijediti svaki napredak u ovoj zemlji. Onaj naučni posebno!

Rektorica Hadžigrahić redovni je profesor Medicinskog fakulteta u Tuzli, na kojem je 1987. godine i stekla diplomu doktora medicine. Diplomu doktora medicinskih nauka iz oblasti dermatovenerologije stekla je 2004. na istom fakultetu. Dugo je radila u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

Rođena je u Zvorniku i majka je dvije kćerke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.