KOLUMNE

Na cijeni u NBA

Nurkić: Ispred Dragića, Gasola, Novickog...

A. Dr.

23.9.2017

Ugledni američki sportski portal ESPN, naročito cijenjen u svjetskim košarkaškim krugovima, rangirao je Bosanca Jusufa Nurkića na 44. mjesto najboljih igrača najjače lige na planeti, NBA.

Analitičari ESPN-a naglasili su da je Nurkić od dolaska u Portland iz Denvera u velikoj mjeri unaprijedio igru Trejl Blejzersa.

Tako se gorostas iz Živinica našao, između ostalih, i ispred najboljeg igrača nedavno završenog Eurobasketa, Slovenca Gorana Dragića, legendarnog Španca Pau Gasola, Nijemca Dirka Novickog (Nowitzki), Francuza Nikole Batuma (Nicolas)... Nurkić je rođen 23. avgusta 1994. godine u Živinicama.

Pažnju NBA skauta bh. centar skrenuo je sjajnim igrama u zagrebačkoj Cedeviti, čiji je dres nosio od 2012. do 2014. Prije nešto više od tri godine potpisao je za Denver.

Nurkić se u Koloradu zadržao do februara ove godine, kada je trejdovan u Portland, gdje je u prosjeku po meču imao respektabilnih 15,2 poena i 10,4 skoka. U predstojećoj sezoni, koja počinje 17. oktobra, Nurkić ima zagarantiranu zaradu od 2,9 miliona dolara.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.