Salihović: Iskustvom može pomoći državnom timu

Sejad Salihović

Povratak “zmaja”

Autor: A. Dr.
30.09.2017 08:00
A
A
A

Nakon dvogodišnje pauze, Sejad Salihović ponovo je u fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Selektor “Zmajeva” Mehmed Baždarević vratio je u državni tim veznjaka koji bi trebao svojim iskustvom pomoći u predstojećim odlučujućim, oktobarskim mečevima protiv Belgije i Estonije u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. 

Salihović je igrač koji je, između ostalog, nastupao i na Mundijalu u Brazilu 2014., tako da ima mnogo velikih utakmica u nogama. Rođen je 8. oktobra 1984. godine u Zvorniku. Prve fudbalske korake napravio je u Minervi iz Berlina, nastavio u Herti, da bi najbolje igračke dane proveo u Hofenhajmu, za koji je nastupao od 2006. do 2015.

Odigrao je čak 228 mečeva za klub iz Sinsihajma postigavši 62 pogotka, većinom iz slobodnih udaraca i jedanaesteraca. Zatim je uslijedila dvogodišnja epizoda u Kini, kratak boravak u švicarskom Sent Galenu, da bi prije petnaestak dana potpisao za bundesligaša HSV. Za reprezentaciju BiH odigrao je 47 utakmica i postigao četiri pogotka.