KOLUMNE

"Tajna veza" Sarajeva i svjetskog virtuoza

Milenković: Gromoglasni aplauz

E. T.

1.10.2017

Svjetski virtuoz Stefan Milenković preksinoć je oduševio publiku u krcatom Narodnom pozorištu u Sarajevu. Čuveni Beograđanin bio je počasni gost Sarajevske filharmonije, a ovim nastupom otvorena je i nova koncertna sezona.

Milenković i Sarajevska filharmonija izveli su 5. Betovenovu simfoniju, uvertiru "Fingalove pećine" Feliksa Mendelsona i violinski koncert pod dirigentskom palicom Samre Gulamović.  

Muzičara sa svjetskom reputacijom sarajevska publika istančanog ukusa ispratila je gromoglasnim višeminutnim aplauzom, a svečanu dvoranu Narodnog pozorišta Sarajevo napustili su s nadom da će uskoro imati priliku uživati u sličnom muzičkom događaju.

Ovim je potvrđeno da postoji neka "tajna veza" između Milenkovića i Sarajeva, o čemu je on nedavno govorio u ekskluzivnom intervjuu za "Dnevni avaz".  

Stefan Milenković rođen je 25. januara 1977. godine u Beogradu. Svirao je za svjetske državnike, papu Ivana Pavla II te je sarađivao s brojnim umjetnicima, a nastupao je i u prestižnim koncertnim dvoranama te se ubraja u najveće umjetnike klasične muzike današnjice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.