Mujanović: Osvajačica evropskih, svjetskih i olimpijskih medalja

Razija Mujanović

Ponos BiH

Autor: A. M.
02.10.2017 07:10
A
A
A

Najbolja bosanskohercegovačka sportistkinja svih vremena Razija Mujanović dobila je zasluženo priznanje za grandioznu karijeru i ušla je u FIBA-inu Kuću slavnih.

Legendarna Raza, osvajačica evropskih, svjetskih i olimpijskih medalja, napravila je stepenicu više u ionako sjajnoj karijeri. Ušla je Razija u odabrano društvo, tamo gdje su primljeni i Šakil Onil (Shaquille O’Neal), Pero Kameron (Cameron), Miki Berković (Mickey Berkowitz), Dušan Ivković i Sandis Valters.

Mujanović je tako postala tek drugi član Kuće slavnih iz BiH. Prije nje primljen je najbolji bh. košarkaš svih vremena Mirza Delibašić. Ostaje da se vidi hoće li i državne institucije u našoj zemlji prepoznati značaj velikog priznanja koje je dodijeljeno Mujanović. 

Raza, kojoj je sada 50 godina, svojevremeno je predvodila Jedinstvo do titule prvaka Evrope (1989.), a nakon što se otisnula van granica zemlje, osvojila je još četiri kontinentalna naslova. Reprezentaciju BiH predvodila je do zlatne medalje na Mediteranskim igrama 1993. godine.