KOLUMNE

Legenda sa šeširom

F. M.

29.10.2017

Glumačka legenda, muzičar i reditelj Rade Šerbedžija još jednom je pokazao svoju privrženost BiH i povezanost sa sarajevskom publikom, koja traje godinama.  

Njegov nastup u sarajevskom „Mikser Houseu" s bendom „Zapadni kolodvor" obilježen je emocijama, koje su, kako on kaže, došle direktno iz srca. Dobrom interakcijom između njega i sarajevske raje brojne ljubitelje poezije i njegovih stihova počastio je interpretacijama pjesama „Kose boje maka", „Imam pjesmu za tebe", „Barbara", „Panonske trešnje", a za kraj je ostavio "Ne daj se, Ines".

Prijatelja, kaže, ima mnogo u Sarajevu, raja mu je posebna i lijepo se osjeća u glavnom bh. gradu koji ga cijeni kao umjetnika. I ovog put prošetao je Baščaršijom, sa svima se pozdravio, s prijateljima odigrao i partiju golfa. Do sljedećeg gostovanja i dobrodošlice koju legenda sa šeširom uvijek ima u BiH.

Rođen je 27. jula 1946. godine u mjestu Bunić kod Udbine u Hrvatskoj. Smatra se jednim od najboljih glumaca bivše Jugoslavije. Pojavljujući se u više od 40 igranih filmova. Istaknuti je i pozorišni glumac. Učešće u filmu "Prije kiše" 1994. godine donijelo mu je i nominaciju za Oskara. Među brojnim drugim, ostvario je i zapaženu ulogu u rediteljskom prvjencu Anđeline Đoli (Angelina Jolie) "U zemlji krvi i meda". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.