KOLUMNE

Humana junakinja

Latifić: Tu kad zatreba

Piše: M. R. S.

3.11.2017

Azra Latifić jedna je od najzaslužnijih za uspješne organizacije prodajnog bazara i aukcije „Za Dalal“. Nesebičnim zalaganjem i predanošću pokazala je kako se rade humanitarne akcije.  

Agilna Azra sve je svoje slobodno vrijeme i energiju posljednjih dana posvetila akcijama u kojima je prikupljana pomoć za jednogodišnju djevojčicu koju nije ni znala. Za malu Dalal, oboljelu od najtežeg oblika leukemije, Azri nije bilo teško bilo šta učiniti ne bi li joj pomogla.

Neprestano je slala postove, pozivala, odazivala se na svaki poziv ljudi, medija, s jednakim žarom i neumorno, i s jedinom željom da aukcija i bazar uspiju.

Na samom događaju u srijedu navečer u sarajevskom kafiću „Aquarisu Vills“ bila je kao pčelica, i s jednakim žarom kao i prvi put kada je na slikama ugledala okice Dalal Omerović i apele za pomoć iz Bihaća.

Njoj nije prvi put da bude humanitarno aktivna. Uključivala se i u pružanje pomoći zbog poplava, u razne akcije za siromašne porodice. Ona je tu kada običnom čovjeku treba pomoć.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.