KOLUMNE

Škola zajedništva

Hadžihafizbegović: Direktor Kamernog teatra 55

E. B.

16.11.2017

Na inicijativu velikog glumca Emira Hadžihafizbegovića u Srebrenici bi uskoro trebala početi s radom Škola glume Kamernog teatra 55.

Cilj ovog projekta je djecu Srebrenice, bošnjačke i srpske nacionalnosti, okrenuti budućnosti. Prema Hadžihafizbegovićevoj zamisli, po dva glumca iz ove pozorišne kuće poslije Nove godine svakog vikenda će boraviti u Srebrenici, gdje će raditi s djecom. 

Nakon što odrade audiciju i obuku s mališanima, bit će realizirana i predstava u kojoj će učestvovati djeca iz ovog grada. Premijera predstave trebala bi biti u Centru kulture Srebrenica, a nakon toga uslijedit će gostovanja u drugim gradovima naše zemlje.

Primarni cilj ovog projekta je poslati pozitivne poruke iz grada u kojem djeca rijetko imaju priliku sarađivati na kulturnim projektima i učiti o umjetnosti.

Emir Hadžihafizbegović rođen je 20. avgusta 1961. godine u Tuzli. Diplomirao je glumu na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu 1986.. Od 1989. do 1992. radio je u Narodnom kazalištu u Tuzli, dok se 1996. pridružio ansamblu Narodnog pozorišta u Sarajevu. 

Danas obnaša funkciju direktora Kamernog teatra 55. Iza njega je niz velikih pozorišnih i filmskih uloga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.