KOLUMNE

Dirigovana varalica

Šimić: Moralna spodoba

Piše: R. I.

19.11.2017

Podizanjem optužnice Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu protiv Josipa Šimića za lažno predstavljanje te još devet krivičnih djela, u kakva spada i falsificiranje službenih dokumenata, otvara se knjiga o dirigovanoj varalici.  

Najbolji prijatelj Šejle Turković, čovjek koji je imao kontakte s inspektorima SIPA-e i agentima Obavještajne službe, bio je poznat po najbrutalnijim lažima koje je plasirao na svom kvaziportalu i društvenim mrežama.

Vođen rukom državne mafije, više je vremena provodio po raznim policijskim agencijama i skutima Dubravka Čampare nego bilo ko drugi.

Izmišljao je najprimitivnije spletke, ali su one uvijek odgovarale njegovim nalogodavcima. On se toliko ohrabrio da je s optuživanja pojedinih političara, lažnim svjedočenjima počeo da udara po kantonalnim ili državnim tužiocima, sudijama i svima koji su smetali Šejli Turković i njegovim nalogodavcima.

Ipak, kako to obično u životu biva, varalice i primitivci najčešće završe na način kako su to htjeli podmetnuti poštenim ljudima.

Na kraju, vrlo je žalosna činjenica po časnu novinarsku struku da su takvu moralnu spodobu neki htjeli predstaviti kao profesionalnog novinara, ali, srećom, i to se razjasnilo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.