KOLUMNE

Trener budućnosti

Joldić: Pokazao znanje i potencijal

N. C.

24.11.2017

Voljeli Željezničar ili ne, morate priznati da je uvijek imao kvalitetan podmladak. Na Grbavici su nicali i rasli asovi, poput Ivice Osima, Mehmeda Baždarevića, Edina Džeke. Željini treneri su ih stvarali. 

Omer Joldić je u trenerske vode ušao nedavno i odmah pokazao znanje. Juniore plavog kluba je preko zagrebačke Lokomotive uveo među 24 najbolja mlada tima Evrope, odnosno u plej-of za osminu finala juniorske Lige prvaka. U ove dvije utakmice znalački je vodio svoj tim, koji je nadigrao protivnika, a on je u trenerskom duelu pokazao više od Jerka Leke.

Željini juniori očekuju žrijeb koji ih može spojiti sa nekim od zvučnih timova iz evropskog vrha, kao što su Mančester junajted, Paris Sen Žermen, Sporting, Borusija Dortmund...Ta imena govore dovoljno dokle su dogurale mlade sarajevske nade.

Joldić je ovaj tim preuzeo na početku sezone od Admira Adžema. U debitantskoj sezoni napravio je mnogo, dokazavši da je veliki trenerski potencijal. Možda upravo on na Grbavici stvori nekog novog Džeku?

Omer Joldić rođen je 1. januara 1977. u Tuzli. Kao pionir je igrao za reprezentaciju Jugoslavije sa Hasanom Salihamidžićem. Nastupao je za Slobodu, Željezničar te je za Bosnu i Hercegovinu odigrao 19 utakmica uz jedan gol.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.