KOLUMNE

Snažna podrška

Han: Trud se isplatio

Piše: K. Ke.

17.12.2017

Rijetki su evropski političari koji ulažu ogromne napore, vrijeme, trud, često i živce, kako bi onima koji vladaju procesima u BiH ukazali na to šta treba uraditi za dugoročnu dobrobit države i građane. Jedan od takvih neumornih jeste evropski komesar za proširenje i politiku susjedstva Johanes Han (Johannes Hahn).  

Od nastanka Transportne zajednice, na kojoj je od evropskih finansijskih institucija našoj zemlji odobreno stotine miliona eura za infrastrukturne projekte, ovaj političar uporno ukazuje na značaj akciza, kao garanta da će se ta sredstva moći i vratiti.

Ukazivao je na to Han iz Brisela, dolazio u Sarajevo, slao poruke putem Delegacije EU u BiH... I, na kraju, zahvaljujući strankama koje su bile dovoljno hrabre da dignu ruku za možda i ne toliko popularnu mjeru, Hanov trud se isplatio.

Koliki je značaj usvojenih akciza pokazuje i to da je neposredno nakon što je objavljena vijest o tome Han na svom Twitter nalogu pohvalio sve one koji su glasali za, potcrtavajući da je to prvi korak za osiguranje razvoja infrastrukture, pokretanje zemlje ka EU te da je to od ogromnog interesa za građane BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.