KOLUMNE

Menadžer s vizijom

Delić: Uspješno vodi kompaniju „Steelmin“

E. H.

16.1.2018

Samo istinski borac kao što je Dževad Delić, direktor kompanije „Steelmin“ iz Jajca, može u ovako kompliciranom sistemu kakav je u našoj državi, iz godine u godinu ostvarivati pozitivne poslovne rezultate.

Samo pravi profesionalac i menadžer s vizijom može u sve tmurnijoj bh. ekonomskoj stvarnosti uspješno voditi kompaniju sa 80 uposlenih kojom se ponosi i investitor iz Velike Britanije.

Praktično, nevjerovatno zvuči i vijest da se u godini kad Svjetska banka daje crne prognoze, Delić odlučuje pokrenuti i proizvodnju ferosicilija i tako osigurati posao za još oko 300 radnika.

Direktor ove kompanije iz Jajca dugo godina je bio izbjeglica u Australiji. Tu je "naučio znanje" i osigurao solidne uvjete za život.

Želja za rodnom grudom ipak je prevagnula, pa je napustio lagodan život u Australiji i vratio se u Jajce kako bi pokrenuo posao. Uspio je i investitora iz Velike Britanije ubijediti da uloži novac u ovaj bh. grad. A sve to kako bi se borio s vjetrenjačama, ili nerazumijevanjem bh. političara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.