KOLUMNE

Menadžer s vizijom

Begić: Velike ambicije

A. M.

17.1.2018

U malom američkom gradu Utika, koji broji 60.000 stanovnika, svoj novi dom našao je veliki broj Bosanaca i Hercegovaca. Jedan od njih je i Rifet Begić, čovjek koji je najzaslužniji što ćemo od naredne sezone u američkoj profesionalnoj UPSL nogometnoj ligi (četvrti rang takmičenja) imati i prvi bosanskohercegovački klub – FC Krajišnik.  

Taj tim trenutno nastupa u amaterskom rangu, a kako već odavno bilježi sjajne rezultate i odskače od ostalih američkih timova, apetiti su porasli, pa se generalni menadžer kluba Begić odlučio na hrabar potez – da se oproba i u profesionalnom nogometu, a samouvjereno najavljuje da će Krajišnik u doglednoj budućnosti zaigrati i u elitnom razredu američkog nogometa – MLS-u.

Historija FC Krajišnik vrlo je bogata, klub je formiran 1997. godine. Ideja o osnivanju i formiranju potekla je od Begića i Nedžada Kajtezovića. Inače, sjajna je ovo prilika i za sve talentirane trenere i nogometaše iz BiH, koji žive u Americi, da se priključe prvom bh. profesionalnom klubu u SAD.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.