KOLUMNE

Sarajevski majstor

Džumhur: U petak protiv Nadala

N. C.

18.1.2018

Damir Džumhur ovih dana u Melburnu ispisuje najljepše stranice bosanskohercegovačkog tenisa. Ono što je još nedavno izgledalo nemoguće, postalo je realnost.  

Uvjerljivo je prvi reket BiH prošao dva kola Australian Opena. Nakon što je pobijedio Italijana Paola Lorencija (Lorenzi) u maratonu od pet setova, pomeo je domaćeg igrača Džona Milmana (John Millman). Zahvaljujući Džumhurovim prošlogodišnjim uspjesima, ova dvojica tenisera su na ATP listi iza njega, pa su ove pobjede i očekivane. Zašto ne i očekivati ovakve rezultate od nosioca na prvom gren slemu sezone?

Ali, do tog statusa trebalo je doći, a Džumhura je tu dovela sjajna prošla godina u kojoj je rušio sve pred sobom. Dokazao se, još jučer tek talentirani teniser postao je majstor ovog sporta, kojeg ni oni najbolji ne smiju potcijeniti. Tako mu pristupa i naredni protivnik, Rafael Nadal.

Španac jučer kaže da je Džumhur mnogo napredovao od njihovog posljednjeg

meča i da ga jedno može pobijediti ako bude igrao u jačem ritmu, bude agresivniji. Zato u petak možemo opušteno uživati i posmatrati kako naš Džumhur iz svjetskog broja jedan izvlači maksimum, i ko zna...

Damir Džumhur rođen je 20. maja 1992. godine u Sarajevu. Do sada je u karijeri od turnira zaradio više od dva miliona dolara.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.