KOLUMNE

Pobjegulja bez saosjećanja

Čampara: Svjetski je kuriozitet da se ministar policije okrenuo protiv svojih ljudi

R. I.

26.1.2018

Nakon što je i Dom naroda Parlamenta FBiH usvojio Zakon o PIO i dopune Zakona o policijskim službenicima FBiH, javio se niko drugi do resorni ministar Aljoša Čampara besramno pokušavajući prigrabiti zasluge za povoljnije penzije policajaca.  

Naime, javnost je imala priliku da se uvjeri da je upravo Čampara bio protiv dodatnih razgovora i izmjena u ovim zakonima, što je vjerovatno i svjetski kuriozitet da se ministar policije okrenuo protiv ljudi o kojima bi trebao voditi najveću brigu.

Također, lažljivi i interesno i familijarno nametnuti ministar ovim pokušava preoteti zasluge onih koji su realno najviše doprinijeli da policajci u budućnosti mogu normalno raditi i dostojanstveno otići u penziju.

Poznato je da su upravo SBB i njegov lider Fahrudin Radončić od početka ukazivali na nedostatke prvih predloženih rješenja za policijske penzije i da su se zbog svog principijelnog stava i podrške sindikatima policije našli na neviđenom udaru medijskih trabanata braće Aljoše i Dubravka Čampara.

Iste one braće koja su cijeli rat kao dezerteri, skupa s rođakom Denisom Zvizdićem, proveli u inozemstvu, te stoga ne čudi da ne razumiju ni potrebe ni zasluge policajaca, a ni važnost njihovog predanog provođenja zakona.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.