KOLUMNE

Ministar za primjer

Mulabdić: Unaprijedio rad sarajevske policije

Piše: K. Ke.

17.2.2018

Nakon dugo vremena sarajevska policija konačno je dobila moderan i po najboljim standardima opremljen vozni park. Brojne afere i skandali ranije su vezivani uz nabavke vozila, od onih da su tenderi namješteni do toga da su ranije nabavljana vozila koja se zbog svojih gabarita ne mogu kretati sarajevskim ulicama.

Tačku na ovo stavio je ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Vedran Mulabdić (SBB).

Nakon što je, zajedno s Vladom KS i Komisijom za izbor najboljeg ponuđača, uočio da se preko određenih kanala pokušava namjestiti tender, Mulabdić je tražio da on bude poništen i raspisan novi. Vrijednost nabavke 120 vozila bila je tri miliona KM.

Konačno, jučer su policajci dobili ono što i zaslužuju. Nova i opremljena vozila redizajnirana su tako da su i za građane uočljivija. Osim toga, najavljena je nabavka dodatnih 50 specijaliziranih vozila također za potrebe policije i njenih specijaliziranih jedinica.

Upravo je unapređivanje uvjeta rada i položaja policajaca zadatak ministra unutrašnjih poslova, a ne, poput nekih, miješanje u operativni rad policije. Njegov je zadatak da stvori sve preduvjete da policija može bolje i lakše raditi svoj posao bez uplitanje politike. Taj posao Mulabdić radi očigledno profesionalno.

Vedran Mulabdić rođen je 1976. godine u Sarajevu. Diplomirao je na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, a magistrirao na Fakultetu političkih nauka. Bio je uposlenik MUP-a KS i Ministarstva sigurnosti BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.