KOLUMNE

Dobar menadžer, još bolji ljekar

Kravić: Akreditirati cijelu bolnicu

N. M.

23.2.2018

Odjel za ginekologiju i akušerstvo Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu dobio je akreditaciju za kvalitet „Bolnica prijatelj beba“, između ostalog, zbog promoviranja dojenja, ali i unapređivanja kvaliteta zdravstvenih usluga.  

Zlatko Kravić, direktor bolnice u kojoj pacijenti mogu računati na kvalitetnu zdravstvenu skrb, ali i profesionalan i ljubazan pristup osoblja, najavio je ovo samo kao početak, jer planiraju akreditirati cijelu bolnicu, ali je i prilagoditi osobama s invaliditetom.

Da je na čelu ove zdravstvene ustanove kvalitetan menadžer i još bolji ljekar, mnogo je dokaza. Između ostalog, pokrenuo je sistem kontrole, kako bi se osoblje bolnice moglo obučiti da kontrolira sve potencijalne izvore infekcije ili bilo čega što može naštetiti pacijentu.

Na konstantan rast kvaliteta usluga u ovoj bolnici ukazuju i podaci za prošlu godinu, prema kojima je broj pregleda povećan za tri posto u odnosu na 2016. i za 27 posto u odnosu na 2015. Bolnica je godinu završila pozitivno.

Zlatko Kravić rođen je 1957. godine. Tokom agresije radio je u Ratnoj bolnici Dobrinja. Po činu je pukovnik Armije RBiH i nosilac odlikovanja Srebreni štit. Od 2010. radio je kao opći hirurg u Općoj bolnici, a na čelu ustanove je od 2016.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.