Foto: Džeko: Dostigao brojku do 50 golova za Romu

Edin Džeko

Pretplaćen na rekorde

Autor: M. T.
05.03.2018 07:05
A
A
A

Njegovo pojavljivanje u ovoj rubrici već je odavno prešlo granicu dobrog ukusa, ali Edin Džeko pretplatio se na rušenje rekorda na svim poljima, pa valjda i na ovoj stranici „Dnevnog avaza“.  

I ponovo, razlog je za fasciniranost - naš reprezentativni napadač postao je prvi fudbaler u historiji fudbala koji je u tri od pet najjačih evropskih liga došao do brojke od 50 postignutih pogodaka! Niko to prije njega nije učinio.

Nakon što je izrešetao mreže u Njemačkoj, gdje je u dresu Volfsburga bio najbolji strijelac lige (ukupno je u dresu ovog kluba postigao 66 pogodaka), Edin je u Mančester sitiju uknjižio 50 pogodaka. I onda, na red je došla i Italija, gdje je ponovio uspjeh iz Sitija. Za sada, a uskoro, taj će učinak sigurno i popraviti. A vjerovatno i oboriti još poneki rekord kojem će se fudbalski svijet diviti.

Šta više reći za Džeku? Kada bismo u svim segmentima života imali nekoliko ovakvih, Bosna i Hercegovina bila bi mnogo ljepši i cjenjeniji komad zemlje na ovom svijetu. Edine, svaka ti čast.

Više o:

Edin Džeko