LIČNOST DANA

Fudbalski cezar

Džeko: Još jednom potvrdio da je svjetska klasa

Piše: A. Dr.

15.3.2018

Gaj Julije Cezar bio je najslavniji rimski vojskovođa, a danas italijanska prijestonica ima novog imperatora, fudbalskog vladara – Edina Džeku.  

Kada je u utorak navečer u 89. minuti revanš susreta osmine finala Lige evropskih prvaka kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine napuštao teren stadiona Olimpik, svi prisutni gledaoci, njih 47.000, ustali su i dugim ovacijama ispratili fudbalskog cezara u svlačionicu.

Zaslužio ih je Edin jer je u duelu s ukrajinskim velikanom bio onaj neophodni jezičak na vagi italijanskog predstavnika, svojom svjetskom klasom i pogotkom početkom drugog poluvremena odveo je “Vučicu” među osam najboljih ekipa na Starom kontinentu.

Sarajlija je oduševio i stručne komentatore u Srbiji i Hrvatskoj, koji su ustvrdili, tačnije samo ponovili ono što se zna već godinama – Džeko je fenomenalan napadač i sada u 32. godini predstavlja svjetsku klasu.

Roma ne pripada samom evropskom vrhu, vjerovatno i nema ekipu vrijednu četvrtfinala Lige prvaka, ali zato ima Džeku. I zato su Bosanci i Hercegovci ponosni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.