LIČNOST DANA

Meddžida šuti o 62 miliona KM

Kreso: Kompromitirana penzionerka pobjegla na odmor u Norvešku

R. I.

6.4.2018

Meddžida Kreso, čije je 12-godišnje upravljanje Sudom BiH bilo obilježeno sluganstvom prema Bakiru Izetbegoviću i neprofesionalnim prijateljstvom s politički motiviranim tužiocem Dubravkom Čamparom, ovih je dana „mudro“ ušutjela.

Naime, kao što je javnosti poznato, Kreso je uvijek imala želju da javno polemizira i sitničavo prigovara i najmanjoj kritici na njen diskutabilni rad i postupke. No, kada je „Avaz“ otkrio neviđenu aferu u „Elektroprijenosu“, kojem je svojom odlukom da nadležnost Suda BiH prepusti Banjoj Luci posljedično nanijela štetu od 62 miliona KM, ona komentara nema.

Ova, sada već kompromitirana penzionerka otišla je na odmor u Norvešku, a na pozive novinara uopće i ne odgovara.

To što ne odgovara novinarima i nije neki veliki problem, ali je pitanje hoće li se neko u ovoj državi usuditi da joj pošalje inspektore SIPA-e koji će od nje zatražiti važnije odgovore na to zašto i na osnovu čega je omogućila potpuno finansijsko uništenje kompanije na štetu svih građana BiH.

Dosadašnje iskustvo govori da je izbjegla krivično gonjenje zbog nezakonitog zapošljavanja u Sudu BiH i zbog trgovine utjecajem, ali ovog puta teško da će tako lako izmaći ruci pravde. Jer, njena šapa više nije nad pravosudnim institucijama, političkim mentorima sada je nebitna, a politički tužioci sebe su diskvalificirali krivičnim djelima koja im se polako dokazuju.

Eh, Meddžida, vrijeme je za suda. Ali, pravog i poštenog.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.