SUĐENJE PJEVAČU

Thompson tvrdi da nije prekršio zakon pokličem “Za dom spremni”

Jutarnji list

5.4.2018

Osam mjeseci nakon podnošenja krivične prijave protiv hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona zbog promoviranja ustaša, tek ovih dana je počelo suđenje, na kojem je on rekao da se ne osjeća krivim.

On je na koncertu u Slunju 5. oktobra prošle godine, povodom obilježavanja godišnjice “Oluje”, pjevao pjesmu “Bojna Čavoglave”, u kojoj se spominje ustaški poklič.

Perkoviću se sudi u Karlovcu, Stalnoj službi Slunj, a po policijskom optužnom prijedlogu zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno “djela kojim se izvođenjem, reproduciranjem pjesama, muzike i tekstova ili nošenjem ili isticanjem ustaških simbola, tekstova, slika i crteža remete javni red i mir”.

Portparol suda Blaženka Lugar-Vladić potvrdila je da Perković nije dolazio na početak glavne rasprave, već su njegovu odbranu primili putem zamolnice Prekršajnog suda u Splitu.

List smatra zanimljivim to što je Thompson za advokata angažirao Davorina Karačića, koji je vrlo blizak hrvatskoj desnici.

Karačić je bio 10. na listi stranke Neovisni za Hrvatsku Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih na izborima za Gradsku skupštinu Zagreba, radikalni je član BBB-a, a jednom je već na sudu “odbranio” ustaški poklič “Za dom spremni”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.