BEOGRAD

Kupio kuću zločinca Draže Mihailovića, a jučer mu oteli 100.000 eura

Ispostavilo se da je žrtva lopova Saša P. poznati gradski investitor koji je u žižu javnosti dospio prošle godine kada je kupio staru kuću zločinca Draže Mihailovića u Bregalničkoj ulici i na tom mjestu izgradio stambeno-poslovni kompleks

Kupio kuću ratnog zločinca Draže Mihailovića. Nova S

G. M. / Nova S

13.12.2020

Filmska pljačka koja se odigrala jučer u beogradskom naselju Zvezdara i dalje ne prestaje da intrigira javnost, a u međuvremenu, pojavili su se novi detalji ove nesvakidašnje otimačine koju su izveli lažni policajci.

Ispostavilo se da je žrtva lopova Saša P. poznati gradski investitor koji je u žižu javnosti dospio prošle godine kada je kupio staru kuću Draže Mihailovića u Bregalničkoj ulici i na tom mjestu izgradio stambeno-poslovni kompleks, prenosi Nova S.

Riječ je o kući u kojoj je Mihailović živio od 1931. do početka Drugog svetskog rata. Saša je prošle godine srušio i na njenom mestu sagradio zgradu.

Draža je bio četnički vođa i ratni zločinac te saradnik okupatora u Drugom svjetskom ratu.

- Kuću nisam ciljano kupio zbog toga što je tu stanovao Draža Mihailović, već se ukazala prilika. Dugo godina bavim se ovim poslom i kada se na tržištu nađe objekat koji ima odgovarajuću lokaciju, odlučim se za njega - rekao je tada Saša P. i dodao da nije u mogućnosti da pokloni dio zgrade za potrebe muzeja Draže Mihailovića, iako je njegov poštovalac, ali da bi generalno volio da muzej bude otvoren.

Podsjetimo, jučer su dva razbojnika sa lažnim značkama i pištoljima uz povike, “Policija, lezi dole”, upali u stan Saše P. na Zvezdari i njega i njegovu sestru vezali i navodno, su ga tukli, sve dok nije rekao gdje drži novac. Potom su uzeli 100.000 eura i pobjegli.

Od jučer su se pojavile razne teorije o tome ko je “tipovao” Sašu i kako su lopovi saznali da ima toliki novac kod sebe u tom trenutku. Nagađalo se da ga je tipovao neko iz banke, potom agent, pa čak i komšija…

Ipak, prema riječima ljudi iz komšiluka, cijeli grad zna da je Saša – “pun para”.

Inače, jučer je kod sebe imao 86.000 eura i milion i po dinara. Razbojnici još nisu identificirani.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.