OBRATIO SE U SKUPŠTINI

Leposavić: Neću ugroziti međunarodni ugled Crne Gore

On je, kada je u pitanju Srebrenica, rekao da ima dokaz da se više slaže u osudi i saželjenju tih žrtava nego cijela opozicija zajedno

Leposavić: Najavio susret s Bramercom. RTCG

A. J. / RTCG

16.6.2021

Glavni tužilac Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove Serž Bramerc (Serge Bramertz) pristao je da bude gost Ministarstva ljudskih i manjinskih prava u skorom roku. On ne dolazi da razgovara o mojoj izjavi nego o Bukovici, Kaluđersko lazu, deporataciji izbjeglica, logoru u Morinju, vozu u Štrpcima - kazao je ministar pravde ljudskih i manjinskih prava Crne Gore Vladimir Leposavić na današnjoj sjednici Skupštine.

- Ja sam njemu poslao pismo, sa kojim je bio zadovoljan. Ponovio sam kritiku Haškom sudu jer je i on kritikovao Haški sud i kritikovao odluku kojom se Gotovina oslobađa za zločin u Hrvatskoj - kazao je Leposavić, prenosi RTCG.


Pred kraj rasprave ministar Leposavić je komentarišući izlaganja poslanika kazao da je imao utisak da se sa poslanicima slaže oko toga šta predstavlja zločin u Srebrenici a mnogo manje šta su Ustav, međunarodna politika, međunarodno pravo.


Niko neće srušiti vlast

On je kazao da niko neće srušiti ovu vlast i poručio da je zbog toga sretan.


- Vinovnici događaja iz 95. se neće vratiti na vlast, za njih 'game is over' - kazao je Leposavić.


On je dodao da se u Crnoj Gori demokratija dešava po prvi put, i dodao da bi mu bilo lakše da od sutra ne bude u službi.


On je, kada je u pitanju Srebrenica, rekao da ima dokaz da se više slaže u osudi i saželjenju tih žrtava nego cijela opozicija zajedno.


Leposavić je rekao da je žalio zbog drugova Albanaca, Muslimana i Bošnjaka za koje je znao da ih ta medijska hajka povređuje.


On je kazao da je odgovarajući na pitanje Demokratske partije socijalalista (DPS) počeo svoje izlaganje da “ne negira zločin u Srebrenici niti na to ima pravo".


Leposavić je naglasio da je međunarodni ugled Crne Gore počeo da se obnavlja i „neće ga ugroziti Vladimir Leposavić“.


On je pozvao sve građane, posebno hrišćane i muslimane, da sarađuju, razgovaraju i da zločine, koji su učinjeni prema njihovim narodima, uvažavaju.



Nespretan odgovor

- A ono što je pozicija bilo kog pojedinca najmanji je problem da se ona ispravi. Ja sam u prvom saopštenju rekao da mi je žao što je moj nespretan odgovor povrijedio ljude - kazao je Leposavić, prenosi RTCG.


On je dodao da na to nije dobio ničiju reakciju i odgovor.


- Kampanja laži da sam negirao zločin genocida samo pokazuje šta je bila namjera pitanja, a to je da se okrivi onaj koji se pita i onaj koje predstavlja bez obzira šta će da kaže. Dokazi su tu, samo ih treba vidjeti - zaključio je Leposavić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.