CETINJE

Ustoličenje mitropolita Joanikija: Mir će čuvati oko 1.800 policajaca

Pred bezbjednosnim snagama do sada najveći rizik

Jake policijske snage bit će u Cetinju. Ilustracija

A. Ka.

4.9.2021

Upravu policije očekuje najveći bezbjednosni rizik u novijoj crnogorskoj historiji, gdje će najmanje 1.800 uniformisanih pripadnika službe i veliki broj starješina i pripadnika kriminalističke policije, pokušati da onemogući incidente zbog ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru 5. septembra.

Operativni štab UP napravio je plan obezbjeđenja s najmanje tri moguća scenarija kako bi na Cetinju i u Podgorici očuvali mir i zaštitili bezbjednost učesnika vjerskog skupa i gostiju, ali i demonstranata, rečeno je nezvanično crnogorskim medijima.

U tom štabu cijelo vrijeme bit će i direktor policije Zoran Brđanin, a radnje policajaca, kako je planirano, snimat će se posebnim uređajima za audio-vizuelno praćenje kako bi se dodatno kontrolisalo njihovo postupanje, ali i zaštita.

Vijeće za nacionalnu bezbjednost izdalo je jučer smjernice organima obavještajno-bezbjednosnog sektora da, kako su saopćili nakon sjednice, pojačaju koordinaciju u cilju očuvanja ustavnog poretka i zaštite prava i sloboda.

Policija i MUP se jučer se nisu oglašavali u vezi s bezbjednosnim mjerama oko skupa na Cetinju, na kome je prisustvo najavio je i predsjednik države Milo Đukanović koji je štićena ličnost.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.