KLUPKO SE RAZMOTAVA

Da li se sprema ostavka još jednog ministra u Hrvatskoj: Nacional tvrdi da je Aladrović pripremio ostavku

Aladrović je uglavnom zapošljavao prijatelje, a HZMO-u nedostaju osobe koje znaju raditi, no za njih očito nema mjesta - rekao je tada izvor iz HZMO-a

Nacional tvrdi da Aladrović podnosi ostavku. PIXSELL

S. S. / Index

22.2.2022

Nacional piše da je iz visokih pravosudnih krugova doznao da je samo pitanje dana kada će DORH i službeno podnijeti kaznenu prijavu protiv hrvatskog ministra rada, mirovinskog sistema, porodice i socijalne politike Josipa Aladrovića.

DORH će uskoro i službeno zatražiti da mu se skine imunitet, piše Nacional i navodi da će u prijavi DORH-a napisati da je Aladrović, dok je bio na čelu Hrvatskog zavoda za penziono osiguranje (HZMO), ondje nezakonito zaposlio dvije osobe, od toga jednu po nalogu ministra Darka Horvata.


Aladrović navodno zapošljavao prijatelje u HZMO-u

Podsjetimo, Aladrović je, kako pišu mediji, povezan s nezakonitim zapošljavanjem u Hrvatskom zavodu za penziono osiguranje, koji je vodio prije nego što je došao na funkciju ministra. Aladrović je, po svemu sudeći, sebi bliskim kandidatima osiguravao pitanja kako bi se pripremili za konkurse, odnosno kako bi na tim konkursima, s obzirom na to da su imali pripremljene odgovore, i dobili posao.

U godinu dana zaposlio je 68 novih radnika, a Telegramov izvor naveo je 2019. da je Aladrović u HZMO-u zapošljavao uglavnom prijatelje. Njih se, kako se tada navodilo, dovodilo na najbolje plaćena radna mjesta, dok su oni s najmanjim plaćama, koji stvarno rade, zatrpani poslom.

- Aladrović je uglavnom zapošljavao prijatelje, a HZMO-u nedostaju osobe koje znaju raditi, no za njih očito nema mjesta - rekao je tada izvor iz HZMO-a.


Dovodio bivše igrače NK Španskog

Pisalo se i kako je Aladrović u HZMO doveo svog prijatelja, bivšeg nogometaša NK Španskog Hrvoja Prusinu i postavio ga u Ured za nabavu. Zaposlio je još jednog nogometaša, također iz NK Španskog, Nikolu Tičaka. Njih je upravo, pisali su mediji, spojio nogomet.

Nakon što je zaposlen u Uredu za poslovno-informacijsku sigurnost, kontrolu i nadzor, brzo je napredovao do mjesta u Uredu za nabavu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.