HRVATSKI PREMIJER

Plenković: Uvodimo nove mjere kojim ćemo ublažiti rast cijena naftnih derivata

Vlada Republike Hrvatske će nastaviti pratiti kretanja na tržištu te će po potrebi i dodatno intervenirati, rekao je

Vlada Hrvatske uvela nove mjere. AGENCIJE

S. S.

7.3.2022

Vlada Hrvatske je na današnjoj sjednici fiksirala maržu trgovaca naftnih derivata i privremeno smanjila namete na dizelsko i benzinsko gorivo, kako bi ublažila rast cijena. Premijer Plenković kazao je kako se očekuje da će cijena dizela od sutra biti 12,53 kune (3.24 KM), cijena benzina 12,19 kuna (3.15KM) po litri, a plavog dizela 8,04 kune (2.08KM), dok bi bez Vladine intervencije benzin bio 13,28 kuna, dizel 13,71, a plavi dizel 8,81 kunu. 

- Ako bi se išlo s produženjem fiksiranja maloprodajne cijene, mnogi distributeri na tržištu suočili bi se sa situacijom da posluju s gubitkom, a što bi kao posljedicu moglo dovesti i do zatvaranja nekih benzinskih pumpi, što nije opcija za Vladu, rekao je danas premijer Plenković.

Nakon usvajanja mjera hrvatski premijer se oglasio i na Twitteru.

- Uvodimo nove mjere kojima će se ublažiti očekivani rast cijena naftnih derivata uslijed ruske agresije na Ukrajinu i globalnih geopolitičkih zbivanja. Vlada Republike Hrvatske će nastaviti pratiti kretanja na tržištu te će po potrebi i dodatno intervenirati - napisao je Plenković-

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.