JUTROS OKO POLA 9

Policija identificirala i privela osobu koja je napala poslanika SNS-a u Čačku

Tridesetdevetogodišnji muškarac iz Čačka doveden je u policijsku stanicu gdje će dati izjavu na okolnosti ovog događaja

Bratislav Jugović. N1

H. J. I.

3.4.2022

Pripadnici Policijske uprave Čačak identificirali su i pronašli osobu koja je danas u Čačku napala poslanika SNS-a Bratislava Jugovića, saopćeno je iz MUP-a.

Tridesetdevetogodišnji muškarac iz Čačka doveden je u policijsku stanicu gdje će dati izjavu na okolnosti ovog događaja, kažu iz MUP-a.

Predsjednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević rekao je na konferenciji za medije da je u Čačku napadnut Bratislav Jugović, poslanik iz redova Srpske napredne stranke u odlazećem sastavu Skupštine Srbije, a te navode je potvrdio je i sam Jugović.


Jugović za Danas kaže da je napadnut jutros oko pola 9 na biračkom mjestu u Osnovnom sudu u Čačku, dok je ostvarivao svoje biračko pravo, te da ga je isto lice prvobitno vrijeđalo ispred biračkog mjesta da je "Vučićev bot".

Navodi da je udaren u jagodičnu kost.

- U trenutku kada sam zaokruživao kandidate i liste na glasačkom listiću, on je uleio i počeo da galami na izbornu komisiju iz čista mira. Ja sam mu rekao "Nemoj ljude snimati, uzmi olovku glasaj", i onda sam napadnut ni kriv ni dužan - objašnjava Jugović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.