MINISTAR MUP-A SRBIJE

Vulin odgovorio portparolu EU: Brisel ne može Srbiji birati prijatelje i neprijatelje

On je dodao da Brisel "ne može da očekuje da će Srbija da uvede sankcije Ruskoj Federaciji i da će da zaboravi da je Rusija uvijek bila uz Srbiju u teškim trenucima"

Aleksandar Vulin i Peter Stano. Avaz

E. Ć.

8.4.2022

Ministar MUP-a Srbije Aleksandar Vulin je reagirao na izjavu portparola Evropske unije Petera Stana koji je rekao "kako Brisel očekuje od Srbije da se uskladi sa sankcijama EU Rusiji ili da uvede slične nacionalne mjere zbog ruske agresije na Ukrajinu". 

Stano je dodao i da će EU da donosi važne odluke za Srbiju na osnvu privrženosti Beograda vrijednostima i principima Evropske unije. Vulin je poručio da "Brisel ne može od Srbije da očekuje da prihvati da joj Evropska unija ili bilo ko drugi bira prijatelje i neprijatelje". 

- Brisel od Srbije može da očekuje da će Srbija čuvati svoju vojnu neutralnost. Brisel može da očekuje od Srbije da će Srbija voditi računa o svojim interesima i da će svoje odluke donositi samostalno. Brisel može da očekuje od Srbije da će poštovati međunarodno pravo i nepovredivost granica, što je mnogo više nego što Srbija može da očekuje od Brisela - istakao je Vulin.

Vulin je dodao da Brisel "ne može da očekuje da će Srbija da uvede sankcije Ruskoj Federaciji i da će da zaboravi da je Rusija uvijek bila uz Srbiju u teškim trenucima".

- Brisel ne može da očekuje od Srbije da Srbija prihvati da joj EU ili bilo ko drugi bira prijatelje i neprijatelje - rekao je Vulin, prenosi Telegraf.rs. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.