PONOVO DIGAO PRAŠINU

Skandal zbog Milanovićeve izjave u kojoj je poredio BiH sa Finskom i Švedskom: Finski ministar zvao Radmana

Danas je finski ministar vanjskih poslova Peka Havisto nazvao svog hrvatskog kolegu Gordana Grlića Radmana te izrazio svoju zabrinutost

Zoran Milanović. AGENCIJE

S. S. / Index.hr

26.4.2022

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović je, po svemu sudeći, izazvao još jedan diplomatski skandal. Podsjećamo, Milanović je danas sugerirao da bi Hrvatska trebala blokirati ulazak Finske i Švedske u NATO dok se ne riješi pitanje Izbornog zakona u BiH.

Visoki lideri Finske i Švedske bijesni su zbog te izjave.

Danas je finski ministar vanjskih poslova Peka Havisto (Pekka Haavisto) nazvao svog hrvatskog kolegu Gordana Grlića Radmana te izrazio svoju zabrinutost, a isto je za sutra najavila i švedska ministrica vanjskih poslova An Linde (Ann), neslužbeno saznaje Index.hr.

Milanović je, podsjećamo, novinarima danas rekao da se o ulasku Finske i Švedske u NATO može razgovarati, ali da smatra to "vrlo opasnom avanturom". Predsjednik je rekao da formalno o ulasku tih zemalja u NATO ne može odlučiti sam, ali da smatra to "vrlo opasnim šarlatanstvom".

- Što se mene tiče, neka uđu u NATO, neka pikaju bijesnog medvjeda penkalom u oko. Ali dok se ne riješi pitanje Izbornog zakona u BiH, dok Amerikanci, Englezi, Nijemci, ako mogu i hoće, ne natjeraju Sarajlije i Bakira Izetbegovića da promijene Izborni zakon u idućih pola godine i ne daju Hrvatima osnovna prava, Sabor ne smije ratificirati ničiji pristup u NATO - rekao je hrvatski predsjednik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.