PREMIJER HRVATSKE

Plenković: Pelješki most nije luksuz, on je naša nužnost

Ovo je most povezivanja, susretanja, a za nas je posebno bitan, rekao je Plenković

Plenković: Moramo biti sretni da smo ovo doživjeli. Agencije

A. Č. / Dnevnik.hr

26.7.2022

Pije nego što će se uputiti na svečanost otvaranja Pelješkog mosta, premijer Hrvatske Andrej Plenković učestvovao je na predstavljanju monografije Pelješki most u Palači Sponza na dubrovačkom Stradunu.

- Na ovako lijep način dokumentiran je i zabilježen tok gradnje Pelješkog mosta, jednog od naših najznačajnijih projekata - rekao je premijer na predstavljanju monografije, piše Dnevnik.hr.

- 70-ih godina nastala je serija "Malo misto" u kojoj ima jedna zanimljiva rečenica: "Tko je više da" - prisjetio se Plenković i naglasio kako je tokom godina bilo jako puno onih koji su pridonijeli ideji i njenoj realizaciji te izgradnji mosta.

- Svatko je tu nešto dao - rekao je i prisjetio se odluke svoje vlade kada su svi jednoglasno rekli: Nema šanse da mi ovo ne izgradimo.

Most nije luksuz, on je naša nužnost, naglasio je Plenković spominjući sve prepreke s kojima su se tada susretali na međunarodnim razinama, a posebno u odnosu s BiH.

- Ovo je most povezivanja, susretanja, a za nas je posebno bitan i u smislu Schengena jer je ovaj dio Hrvatske sada integriran u naš teritorij. Moramo biti sretni da smo ovo doživjeli, ali i zahvaliti svima koji su u ovome sudjelovali, rekao je Plenković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.