POPULARNI NOVINAR

Bago bio nenadmašan u TV studiju: Sanader se znojio, ministru rekao da će mu srce otkazati ako se ne smiri

Kroz karijeru je pratio brojne političke afere i događaje koji su utjecali na hrvatsko društvo, a upamćen je i po brojnim televizijskim trenucima i razgovorima s političkim akterima

Mislav Bago u TV studiju. SCREENSHOT

S. S./ 24 sata

18.8.2022

Popularni TV novinar iz Hrvatske Mislav Bago ostat će zapamćen po brojnim TV trenucima. 

Karijeru je započeo na HTV-u kao novinar/istraživač, radio je za redakcije informativnog i religijskog programa, specijalizirao se u unutrašnjoj politici za rad Vlade i Sabora, a od 1995. godine radio je u stvaranju izbornih emisija i pratio sve procese vezane uz izbore. Bio je urednik Otvorenog od 2006. do 2008. godine, a potom urednik i novinar na Novoj TV.

Kroz karijeru je pratio brojne političke afere i događaje koji su utjecali na hrvatsko društvo, a upamćen je i po brojnim televizijskim trenucima i razgovorima s političkim akterima. Prošle godine je prvi put lokalne izbore vodio iz samoizolacije.

Smirivao političare

Uoči prošlogodišnjih lokalnih izbora u Hrvatskoj Mislav Bago vodio je debatu kandidata u Splitu. U studiju Nove TV odgovarali su HDZ-ov Vice Mihanović, HGS-ov Željko Kerum, Ivica Puljak iz Centra te nezavisna Branka Ramljak. Pogledajte kako je smirivao njihov verbalni rat.

U maju 2007. godine, HRT-ova emisija Otvoreno odlučila se baviti poznatima te njihovim pravom na privatnost, a sve se to odvijalo u trenutku razvoda Josipa Radeljaka i Vlatke Pokos. 

Bago je tada imao niz pitanja za Radeljaka pa ga je ispitivao je li istina da ju je istjerao iz stana golu i bosu, a pred kraj emisije je dramatično skinuo prsten i bacio ga na pod studija. 

Sanader se znojio, naljutio i Plenkovića

Mislav Bago ostao je upamćen po rečenici u kojoj je moćnom Sanaderu odbrusio svojevremeno "nećete vi mene učiti kućnom odgoju", a ni premijer Hrvatske Plenković nije ostao imun na njegova pitanja.

 Gabrijela Žalac je, dok nije postala ministrica, bila godinama ekspert i dokazani stručnjak na raznim instancama u Vukovaru. 

- Moram priznati da nigdje drugo nisam upoznao nekog ko ima takvo znanje, entuzijazam i takvu kvalitetu u poznavanju EU fondova u to doba i mislim da je bila sjajna - govorio je premijer Hrvatske lani o bivšoj ministrici.

A ovako je razgovarao s reporterom Dnevnika Nove TV Mislavom Bagom.

- Jeste li se zapitali jesu li vaši radari možda malo loši kod odabira kadrova, kada vam se ovo događa u prošlom sazivu i sada?, pitao je Bago.

- Šta se sada dogodilo?, Plenković je tražio da pojasni.

- Ne sada, oprostite, lapsus - ispričao se reporter.

- Mogli ste se izviniti i za pobjedu nad koronom - kazao je Plenković.

- Ne mogu se izviniti kada postoji vaš citat da smo pobijedili koronu - kazao je Bago.

- U prvom poluvremenu - dodao je Plenković.

- Ali svi smo znali da dolazi i drugi val - nastavio je Bago.

- Postoje neka načela istinoljubivosti. Citirajte sve - rekao je premijer Hrvatske.

- Možda ste loš kadrovik - kazao je Bago.

- Ne, nisam, sve sam objasnio. Ona je dobila povjerenje. Što se tiče ovog slučaja vidjet ćemo kako će završiti. Ne sekirajte se vi kakav sam kadrovik. E to je najvažnije - rekao je Plenković.

- Puno toga lijepog i dobrog ste rekli o Gabrijeli Žalac. Pa zašto vam i dalje nije ministrica?, pitao je potom Plenkovića Bago.

- Još jedan iz kampa. Kampist - odgovorio je Plenković.

- Iz čega?, upitao je Bago i dodao: "Oprostite, kako to razgovarate sa mnom?"

- Ona je prestala biti ministrica 2019., ako ste vi pažljivo slušali kao što sada nepažljivo pratite šta sam rekao u junu 2020. Objasnio sam kontekst, CV, doprinos, reference. Ako to niste čuli, to je vaš problem - obrazlagao je Plenković.

- Ja sam sve dobro čuo, ali ne možete tako sa mnom razgovarati. I nisam kampist - dodao je Bago.

- Mogu, mogu. Sve mogu - završio je premijer.

'Gospodine Božinoviću, srce će vam otkazati'

Uoči parlamentarnih izbora 2020. godine na NovojTV razvila se burna rasprava između ministra unutrašnjih poslova Hrvatske Davora Božinovića i SDP-ovog Joška Klisovića.

 U raspravi o migrantima Božinović se toliko uznemirio da mu je voditelj Mislav Bago rekao u jednom trenu da se smiri jer će mu, kako je rekao, srce otkazati, pišu 24 sata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.