BEOGRAD

Vučić uručio orden Orbanu: Srbija nije imala većeg prijatelja još od Sibinjanina Janka

Hvala vam što u ova teška vremena i u ovim mjesecima kad svi gledaju sebe, smogli snage da pomognete Srbiji da obezbjedimo sigurniju i topliju zimu i budućnost, rekao je Vučić

Vučić: Uručio najviše priznanje koja Srbija može dati. Instagram

E. Ć.

16.9.2022

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Beogradu uručio orden Republike Srbije na velikoj ogrlici mađarskom premijeru Viktoru Orbanu za "izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa dvije zemlje".

Vučić je na uručivanju ordena rekao da je Orban bio uz Srbiju u onim momentima kada je toj zemlji bilo naježe.

- Hvala vam gospodine Orban što uijvek imate dobrobit Republike Srbije u vidu. Hvala vam što u ova teška vremena i u ovim mjesecima kad svi gledaju sebe, smogli snage da pomognete Srbiji da obezbjedimo sigurniju i topliju zimu i budućnost. 

Sa ponosom smo vam uručili ovaj orden. Mi se nadamo da će ovo, najviše priznanje koje Srbija može da pruži, biti podsjetnik za mađarski narod i sve naše prijatelje. A nismo imali većeg prijatelja još od Sibinjanin Janka - poručio je Vučić.

Orban se zahvalio na priznanju i dodao kako Mađarska i Srbija imaju jednu zajedničku misiju - odbrana južnih vrata Evrope.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.