PODACI OIK-A

Šavnik: DPS i SD osvojili 429 glasova, opozicija 504, ponavljaju se izbori na biračkih mjesta

Kako je kazao predsjednik OIK-a, Dušan Radanović, izbori će ponovo biti na biračkom mjestu broj 1 u zgradi Opštine, potom u Mokrom, Komarnici, Bijeloj i Kruševicama

Šavnik. RTCG

S. S.

24.10.2022

Nakon završetka glasanja u Šavniku, i predstavnici vlasti i opozicije su saopćili da su pobjednici izbora. Podaci OIK-a pokazuju da je opozicija osvojila 75 glasova više.

Prema podacima Opštinske izborne komisije Šavnik, koalicija "Prava stvar DPS-SD" osvojila je 429 glasova, koalicija Za budućnost Šavnika SNP-NSD-DNP osvojila 424 glasa, dok je koalicija Demokrata, Ujedinjene Crne Gore i pokreta Evropa sad osvojila 80 glasova, piše RTCG.

U Šavniku će se opet održati na pet biračkih mjesta.

Ponavljanje na 5 biračkih mjesta

Kako je kazao predsjednik OIK-a, Dušan Radanović, izbori će ponovo biti na biračkom mjestu broj 1 u zgradi Opštine, potom u Mokrom, Komarnici, Bijeloj i Kruševicama.

Prema podacima koalicije "Za budućnost Šavnika", ova koalicija zajedno sa Demokratama ima 120 glasova više od koalicije DPS-SD.

Od 23 biračka mjesta tri su zatvorena i na njima će glasanje biti opet organizovano.

Predsjednik opštine Nikšić i funkcioner DF-a Marko Kovačević u objavi na Fejsbuk stranici objavio je broj osvojenih glasova koalicija u Šavniku.

"Koalicija "Za budućnost Šavnika", osvojila je 523 glasa, Demokrate - 88 glasa, DPS - 493 glasa. Šavnik je izabrao budućnost!", naveo je Kovačević. 

Predsjednik Općine Šavnik siguran da su pobijedili

Predsjednik Općine Šavnik i nosilac liste koalicije DPS-a i SD-a Jugoslav Jakić kazao je da treba zaboraviti brojke opozicije te da su oni pobjednici.

- Pored svega što je naša politička konkurencija radila, od političkog inžinjeringa i udruživanja u kriminalnu organizaciju, ostvarujemo najbolje rezultate. Na biračkim mjestima koja su bila otvorena ostvarili rezultat bolji nego što smo očekivali - kazao je Jakić.

Rekao je da očekuje da će nadležni organi odraditi svoj dio posla i da će na ponovljenim izborima na tri biračka mjesta uspjeti da održe prednost.

- Poručujem građanima Šavnika da nastavljamo da upravljamo gradom - poručio je Jakić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.