RIJEKE SE IZLILE

Nakon poplava u Novom Pazaru i Tutinu situacija stabilnija

Danas saniramo štetu na mjestima gdje se voda povukla, naša općina ima veliku površinu i ekipe za procjenu i sanaciju štete će stići do svakog sela i zaseoka, rekao je Hot

Stabilnija situacija. PROFIMEDIA.RS

A. O.

21.11.2022

Na jugozapadu Srbije, u regiji Sandžak situacija je danas stabilnija nakon što su porasli vodostaji i nakon izliva rijeka, uslijed obilnih padavina.

Nakon što su se izlile rijeke Vidrenjak i Jošanica u Tutinu i Novom Pazaru voda se vratila u riječna korita. 

U Tutinu je proglašena vanredna situacija u kojoj se dvogodišnje dijete utopilo u rijeku Vidrenjak.


Voda u domovima

Predsednik općine Tutin Salih Hot potvrdio je za AA da je situacija u toj općini danas stabilna a da se situacija na terenu prati iz časa u čas.

- Danas saniramo štetu na mjestima gdje se voda povukla, naša općina ima veliku površinu i ekipe za procjenu i sanaciju štete će stići do svakog sela i zaseoka. Imamo informacije o ulijevanju vode u domove pedeset porodica u Tutinu. Život se od danas vraća u normalu. Kiša je prestala da pada i to nam ide u prilog, imamo vremena da radimo i na prevenciji ako bi opet došlo do obilnih padavina. Računat ćemo i na pomoć vojske koju nam je država stavila na raspolaganje. U razgovoru sa ministrima policije i odbrane Srbije dobili smo uvjeravanja da će država pomagati našoj lokalnoj samoupravi i našim žiteljima. Mehanizacija javnih i privatnih preduzeća nam je na raspolaganju i oni intervenišu na mjestima gdje je to potrebno - izjavio je Hot za AA.


Prekid nastave

Stabilna je situacija od jutros i u Novom Pazaru, nakon što se jučer rijeka Jošanica izlila u naselju Šutenovac. U tom gradu na snazi je redovna odbrana od poplava.

Od jučer je otežano vodosnabdijevanje, a iz predostrožnosti Štab za vanredne situacije donio je odluku o prekidu nastave u novopazarskim osnovnim i srednjim školama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.