OD 100 DO 1000 PRIPADNIKA

Vlada Srbije predala KFOR-u zahtjev za vraćanje vojske na Kosovo

Ne mislimo da će oni to prihvatiti, ali je važno da ima zapisano da smo pokušali, jednog dana kada se promijeni odnos snaga na Kosovu bit će "Pa zašto nikada niste tražili", rekao je Vučić sinoć

Barikade na sjeveru Kosova. KOSOVO ONLINE

S. S. / Tanjug

16.12.2022

Na graničnom prijelazu Merdare KFOR-u je predat zahtjev Vlade Srbije za vraćanje stotinu do hiljadu srpskih snaga sigurnosti, pozivajući se na Rezoluciju 1244, saznaje Tanjug.

Inače, prema Rezoluciji 1244 Vijeća sigurnosti UN-a se navodi da je jedini način za vraćanje srpskih snaga sigurnosti uz saglasnost KFOR-a.

Podsjećamo, Vlada Srbije je donijela sinoć odluku da KFOR-u uputi zahtjev za vraćanje do hiljadu srpskih snaga sigurnosti na Kosovo.

- To je važno za zaštitu našeg stanovništva, a to bi i dramatično smanjilo tenzije na Jarinju i Brnjaku. Ne mislimo da će oni to prihvatiti, ali je važno da ima zapisano da smo pokušali, jednog dana kada se promijeni odnos snaga na Kosovu bit će "Pa zašto nikada niste tražili". Ne mislim da postoji mogućnost da oni naš zahjtev prihvate - rekao je sinoć Vučić nakon odluke Vlade.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.