VAŽAN SUSRET

Vučić se sastao s Ramom, razgovarali o saradnji

Vodimo odgovornu politiku kao što rade ozbiljni ljudi, rekao je Vučić

Vučić i Rama. Instagram

A. O.

2.4.2023

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić danas je izjavio da je razgovarao sa albanskim premijerom Edijem Ramom o saradnji i kooperaciji dvije zemlje.

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu predsjednice Vlade Srbije Ane Brnabić da ne postoje ekonomski razlozi da dođe do prekida odnosa, kao i na pitanje o Kosovu i odnosima Albanije i Srbije i bilateralnim sastancima na koje dvije države gledaju različito, Vučić je rekao:

- Moram da priznam da se ne slažem sa vašim mišljenjem, Edi i ja pričamo o saradnji i kooperaciji, možda imamo nekad oprečne izjave, ali kao što je primjetila Brnabić, ekonomija jeste osnova odnosa dvije zemlje – poručio je Vučić.

Dodao je da je bitno da se građani tih zemalja osećaju sigurnim i dobro primljenim kad odu u druge zemlje.

- Vodimo odgovornu politiku kao što rade ozbiljni ljudi, lako je dobiti političke poene vrijeđajući nekog drugog. Znamo koje su razlike između nas, možemo da živimo sa tim, zato što naši ljudi moraju da žive jedni sa drugima. Vjerujem u buduća prijateljstva srpskog i albanskog naroda i vjerujem da je odnos bolji nego što je bio zahvaljujući našim albanskim prijateljima - rekao je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.